FietsenPlaats.nl: Is Fietsenplaats betrouwbaar?

Betrouwbaarheid is voor vrijwel alle online shoppers één van de belangrijkste eisen die zij stellen aan een webwinkel. Niet heel verrassend natuurlijk. Alleen ons eigen kikkerlandje telt vele duizenden webshop. En aangezien online shoppen zich niet beperkt tot welke landsgrens dan ook, komen hier nog eens vele tienduizenden (zo niet meer) buitenlandse online shops bij. Logisch dat je als fervente online shopper kritisch bent op waar je je online aankopen doet. Kleding, schoenen en sportartikelen zijn al jaren de meest verkochte artikelen via het digitale kanaal. Anno nu is vrijwel alles online te koop. Kijken we naar de online verkoop van fietsen, dan zien we ook hier een opgaande lijn. De prijs van een nieuwe fiets is, in verhouding tot bijvoorbeeld kleding of schoenen, best hoog te noemen. Het laatste dat je dan wil, is dat je jouw nieuwe fiets hebt gekocht bij een online verkoper die niet zo betrouwbaar te noemen is als hij zich voordoet. Garanties over betrouwbaarheid kunnen we je niet geven. We kunnen je echter wel een aantal goed tips geven, waarmee je zelf heel eenvoudig kunt oordelen of een bepaalde online fietsenverkoper het goed met je voor heeft…..of niet natuurlijk. We laten je dit zien aan de hand van een voorbeeld, namelijk online fietsenwinkel FietsenPlaats.nl.

Wat is je eerste indruk?

Net zoals in real life geldt dat een eerste indruk vaak de juiste is, zo geldt dit ook vaak in de digitale wereld. Met andere woorden, wat is je eerste indruk als je op de website van een bepaalde webwinkel komt? Wanneer deze eerste indruk niet goed is, dan klik je al snel weg. Vaak doe je dit omdat het gewoon niet goed voelt. Dit wil niet zeggen dat de webwinkel in kwestie per definitie onbetrouwbaar is.
Een goede en betrouwbare website zal je juist precies het tegenovergestelde gevoel geven. Je ziet dat de adresregel begint met ‘https://’, een eerste teken dat deze webwinkel het goed voor heeft met betrouwbaarheid en privacy. Klik je vervolgens op het slotje in de adresregel, dan zie je dat de webwinkel geverifieerd is door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. Kijken we naar onze fietsenplaats ervaring, dan zien we dat zij dit stukje in elk geval prima op orde hebben. Check 1? Geslaagd!

 

FietsenPlaats.nl ervaringen, reviews en beoordelingen

 

Is belangrijke info makkelijk te vinden?

Als je online een nieuwe fiets gaat kopen, dan kan het natuurlijk best zijn dat je benieuwd bent hoe het met zaken als garantie, aflevering en service is geregeld. Dit soort info moet je dan ook makkelijk en snel op de website van de webwinkel kunnen vinden. Dit zelfde geldt voor de contactgegevens. Immers, stel je hebt vragen of wil je weten waar je terecht kunt als je klachten zou hebben. Hoe kun je de webwinkel dan bereiken? Als je veel moeite moet doen om achter de contactgegevens, zoals bijvoorbeeld een klantenservice, te komen, dan mag je je wenkbrauwen fronsen. Want waarom moet je hier zo veel moeite voor doen? Wanneer we onze fietsenplaats ervaring er weer bij pakken, dan is ook deze tweede check geslaagd. Bovenaan de website zie je direct het telefoonnummer van de klantenservice staan en dat schept direct vertrouwen. Ook onderaan de website vind je een link naar de klantenservice. Wanneer je hier op klikt, kom je terecht op een pagina waar je zelf misschien al een antwoord op je vraag kunt vinden. Ook vind je hier de verschillende mogelijkheden hoe je contact op kan nemen met FietsenPlaats. Kies voor e-mail, bellen, live chat of maak gebruik van het online formulier. Vragen of klachten kun je dus eenvoudig en snel neerleggen bij deze online aanbieder van fietsen.

Klachten en reviews

Hoe een online winkel omgaat met klachten is voor veel mensen een belangrijke factor om wel of niet met een bepaalde webwinkel zaken te doen. Een goede, snelle en correcte afhandeling van klachten draagt bij aan de betrouwbaarheid van een webwinkel. Maar hoe weet je nu of een bedrijf daadwerkelijk goed omgaat met klachten, service en klantvriendelijkheid? Hier kom je achter door het lezen van reviews van mensen die ervaring hebben met de betreffende webwinkel. Wat reviews betreft kun je deze op tal van verschillende platformen vinden.
Maar waarom niet kijken op de website van de webwinkel zelf? Een betrouwbare webwinkel plaatst niet alleen positieve ervaringen. Ook minder positieve of zelfs negatieve ervaringen krijgen bij deze webwinkels een plek op de website. De vraag die vervolgens rijst is hoe betrouwbaar deze reviews zijn. Er zijn namelijk voldoende voorbeelden van webwinkels die zelf zogenaamde ‘fake reviews’ plaatsen. De overheid let hier ook steeds vaker op! Toch is het vrij eenvoudig om erachter te komen welke waarde je aan deze reviews moet hechten. Een goede, betrouwbare webwinkel besteedt het delen van ervaringen en klachten middels reviews uit aan een onafhankelijke derde partij. Voorbeelden van zo’n onafhankelijke derde partij zijn Kiyoh en Trustpilot.
Wat betekent bovenstaande voor de online store FietsenPlaats? Ook op dit zeer kritische punt doet deze online verkoper van fietsen en fietsaccessoires het goed. Check je de reviews op de website, dan zie kom je niet enkel en alleen positieve ervaringen tegen. Ook de kritische online consument krijgt hier een podium om zijn/haar opmerkingen te delen. Verder zie je dat er een onafhankelijke derde partij is die dit checkt, namelijk Trustpilot. En mocht je ondanks dit toch nog je bedenkingen hebben? Check dan ook zeker de website van Trustpilot zelf. Tik FietsenPlaats in en je ziet direct alle reviews die over deze online webwinkel geschreven zijn.

Conclusie

De conclusie die uit bovenstaande opgemaakt kan worden is simpel. Je hebt zelf wel degelijk mogelijkheden om een webwinkel op betrouwbaarheid te checken. Zoals gezegd kunnen we je geen garanties geven dat ook daadwerkelijk alles goed zal gaan met je online aankoop. Er zijn altijd gevallen, en we hopen van harte dat jij dit niet zal zijn, waarbij het keer op keer mis gaat. Blijf in deze gevallen netjes en correct, want zo wil je immers ook graag zelf behandeld worden. Bovendien is de kans op een snelle oplossing dan ook een stuk groter. Oh ja…..wat FietsenPlaats betreft, hier kun je met een gerust hart je nieuwe fiets kopen!