Je kantoor inrichten met deze tips

Het kantoor is een plek waar iedereen samenkomt, maar toch zijn eigen plekje moet hebben. De perfecte inrichting moet ervoor zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen op de werkvloer. Om die reden zetten werknemers ook vaak persoonlijke eigendommen neer op hun bureau, zoals foto’s of andere spulletjes. In gezamenlijke ruimtes gebeurt dit niet vaak, daarom is het belangrijk dat de inrichting van het kantoor het huiselijk gevoel heeft.

Kies het juiste kantoormeubilair

De inrichting en het meubilair in het kantoor is erg belangrijk, het is immers het eerste wat je ziet wanneer je het gebouw binnen komt. Een aangename werksfeer en kantoorinrichting heeft veel invloed op de prestaties en tevredenheid van de werknemers en klanten. Het doel van kantoormeubelen is dan ook dat het comfortabel en functioneel moet zijn. Aangezien werknemers hele dagen gebruik maken van het bureau en de stoelen, moeten ze perfect op de medewerker zijn afgesteld. Een verstelbare bureau set is dan ook een hele uitvinding. Op deze manier is elke werkplek geschikt voor elke unieke werknemer. Ook is het essentieel dat er verschillende soorten werkplekken gecreëerd worden binnen het bedrijf, bijvoorbeeld een hoge tafel met barkrukken of heerlijke relaxstoelen met een klein tafeltje erbij. Door het realiseren van deze verschillende ruimtes, kan men zelf kiezen op welke plek ze aan het werk willen gaan. Wanneer je meubelen koopt, moet je met verschillende aspecten rekening houden, zoals de grootte van het kantoor en het kleurenpalet van de ruimtes. Wil je een industriële look uitstralen, dan kiezen veel mensen vaak voor een houten of robuuste soort bureau set. Voor het inrichten van het kantoor, moet je dus echt de tijd nemen om te bedenken wat voor meubelen in de ruimte passen en welke stijl jij wilt aanhouden.

Meer ruimte creëren

Het creëren van ruimte is een essentieel in een kantoor, vooral wanneer het pand iets kleiner is. Werknemers krijgen een naar en opgesloten gevoel wanneer er bijna geen lichtinval is. Ook heftige kleuren op de muur geeft geen goede indruk op het personeel. Daarom wordt het ook aangeraden om grote ramen te plaatsen in de werkruimte. Daglicht zorgt er namelijk voor dat dat je een beter humeur hebt en voorkomt lichamelijke klachten. Ook zal het zorgen voor een productievere werkdagen. Het gebruiken van lichte kleuren op de muur kan ook bijdragen aan het creëren van ruimte. Zo is de basis van moderne kantoren vaak een neutrale kleur, zoals grijs-, wit- of zwart tinten. Deze kleuren staan voor goedheid, onschuld en zuiverheid, en zullen meehelpen om openheid te creëren. Wat hierbij ook werk zijn glazen wanden. Die laten namelijk zien dat je niks te verbergen hebt en dat het een open en eerlijk kantoor is.

Creatief de ruimte indelen

Door bepaalde ruimtes open, creatief en kleurrijk in te delen, kan het werknemers inspireren en motiveren tijdens het werk. Zo hebben veel bedrijven open vergaderruimtes waar het collega’s onder elkaar op een ontspannen manier ideeën kunnen uitwisselen. Ook open ruimtes, zoals kantines, kan jij een kleurrijke tint geven. Dit geeft het personeel namelijk een fijn gevoel, en kan ze zelfs opvrolijken. Ook het speels indelen van deze open ruimtes heeft een positief invloed op de werknemers. Door het plaatsen van bijvoorbeeld ronde eettafels of het ophangen van unieke kunst in de gezamenlijke ruimtes, kan men geïnspireerd worden.