Denk aan het milieu en recycle!

Het wordt steeds belangrijk om allemaal een steentje bij te dragen en het milieu en duurzaam te leven. Recyclen is het opnieuw gebruiken van spullen en grondstukken. Je kunt hierbij oude producten opnieuw gebruiken, of producten uit elkaar halen om vervolgens van die grondstoffen een nieuw product te maken. In dit artikel geven we je vijf tips om zo goed mogelijk te kunnen recyclen, en hierbij het milieu een handje te helpen. Denk bijvoorbeeld aan een recyclebak bij groot afval, tijdens een verbouwing of verhuizing, zoals container huren hilversum, of het hergebruiken van glazen potjes en oude kleding.

Scheid je afval

Afval scheiden klinkt misschien logisch, maar heel vaak scheiden mensen het afval toch nog op de verkeerde manier. Vooral bij grote hoeveelheden is het erg belangrijk je afval goed te scheiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bij een verbouwing, renovatie of een grote klus. Een goede optie is om een container huren hilversum, wat zeer goed van pas kan komen. Hierdoor weet je zeker dat alles op de juiste manier gerecycled wordt!

Maak je eigen compost

Heb je een (moes)tuin? Gebruik dan je fruit- en groente-afval en maak een hoop compost! Verzamel je fruit- en groente-afval, of andere resten zoals bananenschillen, koffiedrab of plantenresten en dek het af met een beetje folie. Een beetje geduld heb je wel nodig, maar binnen zes maanden tot een jaar heb je je eigen compost gemaakt!

Hergebruik van glazen potjes

Heb veel potjes, bijvoorbeeld van jam, chocoladepasta of pastasaus? Gooi deze dan niet in de glasbak, maar gebruik ze als kruidenpotjes, of als potjes om dingen in te bewaren zoals spijkers of paperclips. Glas recyclen heeft veel voordelen voor het milieu, omdat er dan minder glas geproduceerd hoeft te worden. Hergebruik dus je glas, wat geld bespaart, en leidt tot een minder grote afvalberg. Ben je erg creatief? Beschilder dan je glazen potjes en maak je eigen bloemenvaasje!
breng je oude kleding naar de kringloop. Heb je veel oude kleding thuis liggen die je eigenlijk niet meer mooi vindt of niet meer draagt? Gooi je oude spijkerbroek of T-shirt niet weg, maar breng het naar de kringloop! Het kan zijn dat je ook kledingstukken hebt die je niet meer kunt wegbrengen naar de kringloop, of verkopen, doordat er bijvoorbeeld een gat in zit. Dan kun je dit kledingstuk verknippen en bijvoorbeeld als vaatdoek gebruiken, of een katoenen T-shirt hergebruiken om glazen mee schoon te poetsen.

Repareer je apparaten

We zijn snel geneigd onze oude apparaten te vervangen door een nieuwe als er een gebrek optreedt, of je apparaat stuk is. Een nieuw apparaat kopen is misschien sneller, maar niet beter voor het milieu. Probeer je apparaat een tweede leven te geven als het stuk gaat, om zo een stukje bij te dragen aan het milieu en de afvalberg. Is je apparaat echt niet meer te repareren of kost de reparatie te veel geld? Zorg er dan voor dat je je apparaat op de juiste manier gerecycled, zodat de onderdelen of grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden voor nieuwe apparaten. Denk bijvoorbeeld aan de recyclebakken voor ledlampen, batterijen enzovoort.