De ideale tuin voor jou

Voor elke tuin is een tuinstijl te vinden die voldoet aan jouw wensen. Het meest belangrijke is, voor welke stijl wil je gaan? Kies je voor een landelijke stijl of juist een heel moderne, of missen wil je je vakantiegevoel het hele jaar behouden en een tuin in Ibiza stijl maken. Zorg in elk geval dat je rekening houdt met het aantal vierkante meters dat je tot je beschikking hebt. Om je te helpen een keuze te maken staan hieronder verschillende tuinstijlen beschreven, zodat je een beter beeld krijgt van wat de mogelijkheden zijn en welke stijl het best aansluit bij jouw wensen. Welk type schutting past het beste bij jouw favoriete tuin, welke planten heb je daarbij nodig, welke type tuinstoel moet je kiezen? Voordat je een keuze maakt, kijk eens goed naar de inrichting van je huis, om eenheid in woonkamer en tuin te creëren is het mooi wanneer je tuin als het ware een verlengde van je woonkamer wordt en vice versa.

Een landelijke tuin

Een landelijke tuin past goed bij een groot vrijstaand huis met veel grond eromheen maar dit is geen vereiste. In een tuin in landelijke stijl wordt gebruik gemaakt van elementen die je ook terugziet in de natuur, zoals een halfverhard pad, een vijver en grote groenblijvende planten. Je tuin loopt als het ware door, de natuur in. Er is genoeg ruimte om meerdere tuinhuisjes te plaatsen en wat denk je van een prieel met daaromheen mooie grote rozenstruiken? Bij een landelijke tuin wordt meestal geen gebruik gemaakt van hoge schuttingen, in plaats daarvan plaats je bomen en hagen zodat de verbinding met de directe omgeving behouden blijft.

Een moderne tuin

Hou je van een strakke, basic uitstraling waar je wel een comfortabel gevoel bij krijgt dan kun je kiezen voor een moderne tuin. Een tuin in moderne stijl heeft strakke lijnen en is bestraat met grote tegels en borders, die opgebouwd zijn uit steen of hout met daarin zoveel mogelijk onderhoudsvrije planten en struiken. Je hebt weinig onderhoud aan een tuin in deze stijl en kunt zo volop genieten van je vrije tijd.

De stadstuin

Heb je een stadstuin, dan is de ruimte waarschijnlijk beperkt en is het zaak de beschikbare vierkante meters optimaal te benutten. Vaak grenst een stadstuin direct aan de tuin van de buren, mocht je op je privacy gesteld zijn dan is een schutting aan te raden. In een stadstuin wordt groen meestal afgewisseld met een of twee terrassen zodat je optimaal van de zon kunt genieten. Kies niet voor te groot wordende planten of struiken, probeer het zo ruimtelijk mogelijk te houden.

De Ibiza tuin

Wanneer je weleens op Ibiza bent geweest dan weet je hoe deze stijl eruitziet en aanvoelt, relaxed, warm en sfeervol. Deze stijl kun je ook in je eigen tuin creëren door gebruik te maken van hout als basis, voor het terras en de loungeset. Kies een houten schutting en verf deze in een lichte kleur. Leg kleurrijke kussens op de loungebank en plaats, mocht je de ruimte hebben, een hangmat. Hang weelderige hangplanten op en zet her en der grote windlichten neer. Zo heb je altijd het Ibiza gevoel in je eigen tuin.