Alle opleidingen bij de rijksoverheid

Je beroep kiezen is nooit gemakkelijk. Tegenwoordig is het aantal keuzes bijna té overweldigend om een goede keuze te maken. Veel mensen stuiten al op deze problemen bij het kiezen van een opleiding of cursus. Er wordt tegenwoordig een heleboel beloofd bij het volgen van een specifieke studie, maar velen zien hier weinig van terug. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een baan bij de overheid. Een baan bij de overheid biedt vele voordelen en vooral ook zekerheid. Tegenwoordig bieden veel instanties ook juridische opleidingen, belasting gerichte opleidingen of een opleiding leiderschap en management aan. Met deze opleidingen zou je gelijk aan de slag kunnen bij een goede overheidsinstantie naar keuze. Ben je geïnteresseerd in een baan bij de overheid maar heb je nog steeds moeite met de juiste kiezen? In dit artikel worden verschillende opleidingen besproken die door de rijksoverheid of een derde instantie worden aangeboden, waardoor jouw keuze wat gemakkelijker wordt.

Juridisch

De meest geliefde rijksoverheid opleiding is de opleiding juridisch.
Een juridische opleiding is een gewilde opleiding i.v.b met alle mogelijkheden die het aanbiedt. Een juridische studie is een breed begrip, met veel alternatieve stroming die je kan bestuderen. Je zou bijvoorbeeld voor een juridische HBO opleiding kunnen kiezen, waardoor je je focust op bestuursrecht, privaatrecht of gemeenterecht. Ben jij wat meer praktisch ingesteld, dan zou een juridische MBO opleiding jou eventueel meer aanstaan. Met deze opleiding stroom kan je praktisch bestuursrecht of medewerker juridische zaken studeren. Het aantal jaren dat jij gaat studeren verschilt per training / opleidingen. Voor HBO bestuursrecht studeer je 24 maanden, en voor praktisch bestuursrecht studeer je 2 maanden. Daarom is het altijd verstandig om te weten waar jouw kennis ligt, en waar je nog wat bij kan spijkeren.

Belasting

Een minder geliefde maar onmisbare studie is het vak belasting. Deze opleiding bestaan uit veel studeren, regels leren en casussen oplossen. Net zoals bij de juridische opleidingen biedt de rijksoverheid vele mogelijkheden aan om binnen het vak belasting te specialiseren. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de invorderingsambtenaar opleiding te volgen. Deze studie van 12 maanden is niet gemakkelijk, maar biedt jou na je studie wel veel mogelijkheden aan om snel aan het werk te kunnen. Ook bij het vak belasting is er verschil tussen de HBO en MBO studies. Het is daarom verstandig om goed bewust te zijn van jouw talenten en kennis, zodat je de studie uitkiest die het meest past bij jou. Naast opleidingen, biedt de rijksoverheid ook apart trainingen aan. Deze kan je volgen als je jou kennis op een bepaald onderwerp wat wil verbeteren. Een training voor het vak belasting duurt meestal niet langer dan 2 maanden, waardoor het een aantrekkelijke manier wordt om jezelf uit te breiden.

Leiderschap & Management

Ben jij iemand die graag verantwoordelijkheid neemt en een overzichtelijke blik hebt op de gang van zaken. Dan is de opleiding leiderschap & management misschien wel een goede keuze voor jou. Deze richting is verrassend breed, waardoor werken op elk mogelijk locatie of instantie mogelijk word. De rijksoverheid biedt deze opleidingen en stromingen in grote hoeveelheden aan. Er zijn verschillende masterclasses, master opleidingen en hbo opleidingen beschikbaar om te volgen. Deze duren in vergelijking met belasting en juridisch over het algemeen wel wat langer. Een masteropleiding leiderschap & management kan wel tot 3 jaar duren. Deze 3 jaar zijn geen weggegooide tijd, aangezien de kans op goede baan erg hoog is. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een nieuwe manier van leidinggeven die de hedendaagse gang van zaken implementeert.